Ehitushiid YIT asus pärast ühinemist inimesi koondama

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
YITi logo. Foto on illustratiivne.
YITi logo. Foto on illustratiivne. Foto: Margus Ansu

Veebruaris Lemmikäineni üle võtnud Soome ehitushiid YIT asub koondamisläbirääkimistele, mille käigus vähendatakse töötajate arvu ettevõttes kokku 460 inimese võrra, andis YIT esmaspäeval teada. Vaid 240 neist on ettevõtte Soome töötajad.

Ettevõtte enda sõnul võetakse koondamised ette Lemmikäineni ja YITi hiljutise ühinemise järel aset leidva ettevõtte reorganiseerimise eesmärgil, vahendab Helsingin Sanomat. Enim mõjutab plaanitav koondamislaine ettevõtte töötajaid Soomes ja Venemaal. Koondamised loodetakse lõpuni viia juba selle aastanumbri sees.

Reorganiseerimise eesmärk on elimineerida töökohad, mida on nüüd pärast kahe ehitusfirma ühinemist topelt. Ka soovib YIT seeläbi parandada tööprotsesse. Soomes kavandab ehitushiid ka suuremaid muutusi ettevõtte struktuuris. Lisaks koondamistele vaadatakse läbi ka ülejäänud ettevõtte töötajate töötingimused.

Pool aastat tagasi märkis Nordeconi juht Jaano Vink, et tema hinnangul kahe Soome ehitushiiu ühinemine Eesti turul erilisi muutusi kaasa ei too. «Täna on YIT Eestis ju eelkõige elamuarendaja ja mõningas mahus ka riigihangetel osalenud ettevõte just hoonete valdkonnas. Ja Lemminkäinen vastupidi, hooneid üldse ei ehita ja on ainult rajatiste ehitusturul,» rääkis Vink toona BNS-ile.

Hinnanguliselt hakkab YIT ja Lemminkäineni ühendettevõtte käive moodustama umbes 3,4 miljardit eurot aastas ja kasum 85 miljonit eurot aastas. Kokku loodavad ettevõtted ühendamise käigus aastaks 2020 võita 40 miljonit eurot aastas.

Veel pool aastat tagasi öeldi, et ühendettevõttes hakkab töötama kokku 10 000 inimest 11 riigis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles