34 800 tudengit said Soomes ebameeldiva sisuga maksuteate

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helsingi linnapilt viimaste presidendivalimiste ajal
Helsingi linnapilt viimaste presidendivalimiste ajal Foto: Heikki Saukkomaa/AP

Soome töötukassa saab peagi 45,4 miljoni võrra rikkamaks, sest just sellise summa moodustavad kokku 34 800 tudengile välja makstud sotsiaaltoetused, mida nad said 2016. aastal üle riiklikult paika pandud toimetuleku piiri ja peavad nüüd riigile tagastama.

Soome sotsiaalkindlustusameti Kela andmetel said 2016. aastal riigi poolt toimetulekutoetusi 320 500 tudengit, küll aga ületas neist 34 800 puhul nende aastasissetulek Soomes riiklikult paika pandud tudengite toimetuleku piiri, vahendab Taloussanomat.

Nii on Kela saatnud neile maksuteatise, mille kohaselt peab iga tudeng neist 34 800st keskmiselt 1300 eurot riigile tagasi maksma. Kela andmetel peaksid nad ülemakstud toetuste arvelt koguma 45,4 miljonit eurot oma eelarvesse tagasi.

Tudengite toimetulekutoetuse suurus on kuupõhine. Kui mõni neist taotleb toimetulekutoetust ainult üheksaks kuuks, siis võivad nad seaduse järgi teenida veel lisaks kuni 11 850 eurot aasta peale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles