Teise samba täiendavateks sissemakseteks läks Eesti riigil 227 miljonit (5)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

Aastavahetusega sai läbi nelja-aastane periood, mil riik tegi täiendavaid II samba sissemakseid nendele, kes jätkasid majanduskriisi ajal vabatahtlikult pensionikogumist või tegid seda hiljem suuremas mahus ning riigile läks selle lubaduse täitmine kokku maksma 227 miljonit eurot.

Avalduse oma maksetega jätkamiseks tegi 220 353 inimest ehk 37 protsenti teise sambaga liitunutest, vahendab ERRi uudisteportaal. Kui muidu lisab riik inimese panustatud kahele protsendile palgast omalt poolt neli, siis kriisi ajal maksetega jätkanutele maksis riik aastatel 2014–2017 juurde kuus protsenti.

Lisaks toetas riik aastatel samal perioodil igakuiseid teise samba pensionimakseid kuue protsendiga juhul, kui inimene tegi avalduse selleks perioodiks omapoolsete pensionimaksete tõstmiseks kahelt protsendilt kolmele. 

Mõlema lubaduse täitmiseks ehk omapoolse kuue protsendi väljamaksmiseks tavapärase nelja asemel neile inimestele kulus riigil nelja aasta peale kokku 227 miljonit eurot.

Loe lähemalt ERRi uudisteportaalist.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles