Putin käis tutvumas uue säästu-Ladaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Putin uue Ladaga tutvumas
Putin uue Ladaga tutvumas Foto: SCANPIX

Eelmisel nädalal esitleti ajakirjanikele uut Lada säästumudelit, Lada Granta, millega käis isiklikult tutvumas ka Venemaa peaminister Vladimir Putin, vahendab Whatcar.

Võinuks oletada, et Renault osalusega Lada uus säästumudel hakkab baseeruma Renault Loganil või Sanderol, mida meil müüakse Dacia nime all, kuid paraku on tegemist hoopis Lada Kalina edasiarendusega. Venemaa kontekstis ehk on Granta tõesti juba üsna auto moodi sõiduk, kuid ülemaailmeid standardeid silmas pidades kuulub ta siiski pigem üleeilsesse päeva.

Lada Granta tootmist plaanitakse alustada selle aasta oktoobrist ja tema eesmärgiks on võita venelaste usaldus kui uue ja soodsa rahvaautona. Tema hinnaks plaanitakse alates 220 000 rublast, mis hetkel kehtivat euro ja rubla kurssi arvestades on umbes 5500 eurot. Mäletatavasti seadis omal ajal ka Renault oma Dacia Logani hinnapiiriks 5000 eurot, mis tõsi küll, muutus kättesaadavaks vaid rumeenlastele.

Granta jõuab müügile 1,6-liitrise bensiinimootoriga kolmes erinevas võimsusastmes: 80, 90 ja 98 hobujõudu ning kolme erineva varustustasemega: «Standard», «Norma» ja «Luks».

Laiemale publikule esitletakse Lada Grantat augusti lõpus toimuval Moskva autonäitusel Interavto 2011, aastast 2013 plaanitakse lisaks sedaankerega versioonile tootmise lasta ka viieukseline Granta,
Algselt Lada 2190 nime kandnud uue rahvaauto nimi valiti möödunud aastal konkursi teel, kuhu laekus ligi 170 000 erinevat nime. Võidunimi, Granta, pärines Krasnojarskist pärit mehelt, Pavel Zaharovilt.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles