Briti Barclays Bank sai kriminaalsüüdistuse seoses ebaseadusliku finantsabiga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barclays
Barclays Foto: Yui Mok/PA Wire/Press Association Images

Ühendkuningriigi korruptsioonitõrjeamet (SFO) teatas esmaspäeval süüdistuse esitamisest Barclays pangale, seoses panga finantsabiga Katarist 2008. aasta finantskriisi ajal.

Mullu juunis esitati sama süüteo eest süüdistus ka Barclays Banki emafirmale Barclays PLC ja selle neljale endisele tippjuhile. Tegu on esimese korraga kui mõnda Briti panka ootab ees kriminaalasi seoses rahanduskriisiga.

Süüdistus on seotud 3 miljardi dollarise laenuga Katarile, vastutasuks finantsabi eest. «Korruptsioonitõrjeamet esitas täna Barclays Bank PLC-le süüdistuse ebaseaduslikus finantsabis,» teatas SFO.

«Süüdistus on seotud panga poolt Qatar Holdingule aastal 2008 vahemikus 1. oktoober kuni 30. november antud finantsabiga, mis kujutas endast 3 miljardi dollarist laenu eesmärgiga osta otseselt või kaudselt osalus Barclays PLC-s,» lisas amet.

Vältimaks panga päästmist Briti valitsuse poolt, kaasas Barclays ligi 13,5 miljardit eurot investoritelt Lähis-Idas, sealhulgas Katari riiklikult investeerimisfondilt. Vastutasuks laenas pank Katarile 3 miljardit eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles