Sandor Liive idufirma arendus seisab

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Energia endine juht Sandor Liive
Eesti Energia endine juht Sandor Liive Foto: Stanislav Moshkov/Õhtuleht

Sandor Liive, Indrek Kasela ja Toomas Taltsi arendatava elektritarbimist nihutava idufirma Gridio areng seisab sobiva riistvara lahenduse leidmise taga.

«Raporteerida midagi pole, üks alltöövõtja jättis töö tegemata. Oleme olnud pudelikaelaks oleva skaleeritava riistvara puudumise taga,» ütles Gridio OÜ osanik ja juhatuse liige Sandor Liive BNSile.

Liive sõnul Gridio ise riistvara arendamisega tegeleda ei soovi ning otsib lahendust turult, kuid seni sobivat lahendust leitud ei ole. «See seade peab olema piisavalt väike, et sobida ka korteri elektrikilpi,» märkis ta.

Samas on Liive hinnangul turg Gridio lahenduse jaoks paremaks muutunud, võrreldes 2016. aastaga kui Gridio tegevust alustas. «Seadusandluse poole pealt on asi paremuse poole liikunud,» sõnas Liive.

Gridio ärimudel on koguda kokku palju väikeseid tarbijaid ja need süsteemiks agregeerituna pakkuda elektriturule elektristabiilsuse hoidmise teenust.

«Me ühendame suuremad elektriseadmed ära, näiteks soojaveeboilerid ja elektrikütte, mis Soomes on peamine. Need on seadmed, mis kogu aeg ei tarbi. Kui süsteemioperaatoril Fingridil on vaja sageduse hoidmiseks kas tarbimist vähendada või tootmist suurendada, mis teeb sama välja, siis me lühiajaliselt tarbimist nihutame,» ütles Liive tunamullu suvel BNSile seoses Soomes alustatud pilootprojektiga.

Gridio tegutseb Liive sõnul juhtkonna oma vahenditega ning on ärilises mõttes jätkuvalt algfaasis iduettevõte.

Gridio OÜ asutajad on Eesti Energia endine juht Sandor Liive, PRFoodsi osanik ja juhatuse liige Indrek Kasela ning IT-firma Codeborne asutaja Toomas Talts.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles