Valitsus plaanib Eleringi aktsiakapitali 40 miljoni võrra suurendada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elering.
Elering. Foto: Laura Oks

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium esitas valitsusele eelnõu Elering ASi aktsiakapitali suurendamiseks 40 miljoni euro võrra.

2018. aasta riigieelarve koostamisel nähti majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile eraldatud finantseerimistehingute mahus ette ka 40 miljonit eurot Elering ASi aktsiakapitali laiendamiseks seoses Eleringi erakorraliste ja mahukate investeeringutega aastatel 2018-2020, seisab eelnõu seletuskirjas.

Peamised mahukad investeeringud on Eesti ja Soome vaheline gaasiühenduse Balticconnector rajamine ja Eesti ja Läti vahelise gaasiühenduse läbilaskevõime suurendamine. Kaks projekti on ette nähtud energiamajanduse arengukavas aastani 2030 ning nende osaliseks finantseerimiseks on sõlmitud Euroopa Liidu agentuuriga INEA finantseerimislepingud.

Gaasi piiriüleste projektide kogumaksumuseks on aastatel 2018-2020 investeeringute eelarves ette nähtud 165 miljonit eurot ning nende finantseerimiseks on Euroopa Liidu abi lepinguid sõlmitud mahus 114 miljonit eurot.

Eleringi finantsprognoosidele vastavalt ei ole võimalik ilma 40 miljoni euro suuruse aktsiakapitali laienduseta antud investeeringuid ellu viia. Pärast aktsiakapitali suurendamist oleks Eleringi aktsiakapitali suuruseks 229,9 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles