Talupidajad läksid naiste eelistamise peale kihama

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maaeluministeeriumiplaanib hakata maaelu arengukavas toetuste jagamisel eelistama naisi.
Maaeluministeeriumiplaanib hakata maaelu arengukavas toetuste jagamisel eelistama naisi. Foto: Arvo Meeks

«Mida ütleks selle peale soovolinik?» imestasid mitmed põllumehed, kuuldes maaeluministeeriumi plaanist hakata maaelu arengukavas toetuste jagamisel eelistama naisi.

Enne hiljutist Eesti maaelu arengukava 2014–2020 seirekomisjoni istungit tutvustas ministeerium plaanitavaid maaelu arengukava muutusi ka talunikele. Suurt elevust tekitas plaan eelistada naisettevõtjaid nende investeeringutoetuste jagamisel, mis on mõeldud majandustegevuse mitmekesistamiseks maal mittepõllumajandusliku tegevuse suunas, vahendab Lõunaleht.

«Eestis tegutsevatest ettevõtjatest moodustasid naisettevõtjad 2014. aastal vaid 28 protsenti. Väikse osakaalu üks põhjuseid on asjaolu, et uuringute järgi on naistel kapitalile piiratud juurdepääs, sest naistele antakse väiksema tõenäosusega või vähem laenu kui meestele...» põhjendas maaeluministeeriumi maaelu arengu osakonna juhataja Merle Saaliste 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles