Hiiu juurtega perefirma avas Harjumaal uue tehase

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskkonnaminister Siim-Valmar Kiisler ja EstPak Plastiku nõukogu esimees Enno Harjak reedel tehase avamisel.
Keskkonnaminister Siim-Valmar Kiisler ja EstPak Plastiku nõukogu esimees Enno Harjak reedel tehase avamisel. Foto: Eiko Lainjärv

Plastpakendite tootja EstPak Plastik avas eile Harjumaal Jälgimäel uue tootmisliini, millega saab teha senisest keskkonnasäästlikumaid pakendeid. 

Koostöös Keskkonnainvesteeringute Keskusega (KIK) soetatud uus liin ei kasuta mitte enam esmast toormaterjali ehk nafta baasil tehtud polümeeri, vaid toodab kilet plastpudelitest, mille küljest on eraldatud korgid, rõngad, etiketid ja liim ning mis on purustatud helvesteks. 

Keskkonnasäästlikuma tootmisliini käivitamiseks tegi EstPak Plastik ligi 2 miljoni euro suuruse investeeringu, millest KIK võttis oma keskkonnaprogrammist enda kanda 639 000 eurot. Kuna uus seade ei mahtunud ära 2015. aastal valminud Jälgimäe tootmishoonesse rajati selle kõrvale uus üle 4000 ruutmeetri suurune tehas. Astlanda Ehituse eestvedamisel valmis tootmishoone selle aasta alguses ja läks maksma üle 3 miljoni euro.

EstPak Plastik on 1999. aastal Hiiumaal loodud pereettevõtte, mille omanikeks Enno ja Marek Harjak. Ettevõte ekspordib 80 protsenti oma toodangust. Ettevõte annab tööd ligi 40 inimesele, mullune käive oli 6,6 miljonit eurot ja kasum üle 800 000 euro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles