Nõutud suvilad jäävad linnast 50 kilomeetri raadiusesse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvila
Suvila Foto: Mihkel Maripuu

Selle aasta kevadel on nõudlus suvekodude järgi hakanud arglikult kasvama, kõige paremini lähevad kaubaks suvilad, mis on 50 kilomeetri kaugusel linnadest.

Raul Reino kirjutab Domus kinnisvara blogis, et see kehtib nii Tallinna, Pärnu kui Tartu kohta. Eesti kaugemates nurkades asuvad suvekodud peavad leppima tagasihoidlikuma nõudlusega. Ostjad loevad Reino sõnul rahakotis raha ja jälgivad kasvavaid kütusehindu ning puhtalt pragmaatilistel kaalutlustel ei soovi puhkekinnisvara ääremaadele soetada.

Ostjad on sel aastaajal aktiivsed ja pildi objekti atraktiivsusest saavad kinnisvaramaaklerid kätte juba paari nädalaga. Kui selle aja jooksul pole suvila vastu huvi tuntud, siis on Reino sõnul selge, et objekti hinna-kvaliteedi suhe on paigast ära. «Ostjad on teadlikud ja selekteerivad kiiresti mõistliku hinnaga objektid nendest, mille hind on määratud 2007. aasta parimate mälestuste kohaselt.»

Harjumaal peetakse taskukohaseks kuni 38 000 eurot maksvaid suvilaid, mis on selgelt kõige nõutumad. Domuse maaklerid on Reino sõnul teinud tehinguid ka suvekodudega, mille hinnatase on üle 63 000 euro, kuid neid võib pidada pigem erandiks, mitte reegliks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles