Nord Stream 2 ehitus algab tänavu

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nord Stream 2 esitlus.
Nord Stream 2 esitlus. Foto: Edijs Pālens/LETA

Nord Stream 2 AG, mis on Läänemere põhja rajatava järjekordse Vene gaasi eksporditoru operaator, loodab kõik ehitamiseks vaja minevad load kätte saada juba tänavu, kirjutas Rossiskaja Gazeta.

«Me täitsime tehniliselt ja faktiliselt kõik ülesanded ja kavatseme mobiliseerida lepingupartnerid,» teatas ettevõtte tegevdirektor Matthias Warnig.

Kusjuures vajalikud load on juba saadud Saksamaalt, Rootsis on lubade väljastamine lõppjärgus ning Soomes saadakse bürokraatiaga ühele poole lähiajal. Seejärel tuleb oodata Taani ja veel mõne riigi otsust.

Peamise probleemina nimetas Warnig Nord Streami projekti politiseerimist ja Ameerika Ühendriikide negatiivset suhtumist. Tegevdirektori nägemuses rõhuvad ameeriklased Vene ohule, saamata ise aru gaasi hinnakujundusest ja turust Euroopas.

Toru, mis kavandatakse transportima Venemaalt Saksamaale aastas 55 miljardit kuupmeetrit maagaasi, peab valmima 9,5 miljardi euro suuruse maksumusega juba 2019. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles