Kapitali väljavool Venemaalt kasvas jaanuaris 2,3 korda

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha
Raha Foto: Pexels / CC0 Licence

Venemaa keskpanga esialgsetel andmetel viis erasektor tänavu jaanuaris kapitali välja 7,1 miljardit dollarit, mis on mitu korda suurem kui mullu samal ajal täheldatud 3,1 miljardit dollarit, kirjutas Newsru.

Kapitali väljaveo kasvu põhjustas keskpanga selgitusel välisaktiivide kasvatamine pankade ja teiste majandussektorite poolt.

Mullu kasvas kapitali väljavool Venemaalt 1,6 korda, kasvades 2016. aastal saavutatud 19,8 miljardi dollari juurest 31,3 miljardi dollarini.

Mullust väljavoolu selgitas keskpank pankade poolse väliskohustuste kustutamisega.

2016. aastal aga kapitali väljavool hoopis vähenes 3,7 korda tasemeni 15,4 miljardit dollarit, võrreldes 57,5 miljardi dollari lahkumist 2015.aastal.

Samal ajal suurendas keskpank tänavu jaanuaris oma välisreserve 11,7 miljardi dollari võrra, mis juhtus valuuta kokku ostmise tõttu siseturult. Mullu jaanuaris kasvasid reservid 8,6 miljardi dollari võrra.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles