Eesti eksport kihutab mäkke (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti jõulupuude eksport ja import.
Eesti jõulupuude eksport ja import. Foto: Allikas: statistikaamet

Möödunud aasta oli kaubavahetuses läbi aja kõrgeima käibega, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi (MKM) hinnangul kaubavahetuse kasv jätkub ka käesoleval aastal.

"2018. aastal võib prognooside kohaselt oodata kaubavahetuse kasvu jätkumist. Kuigi üleilmne hea majanduslik olukord on Eesti väliskaubandusele soodne, on meil võimalik kasvu läbi ekspordile suunatud meetmete veelgi suurendada," ütles MKM-i avalike suhete osakonna peaspetsialist Laura Laaster pressiteate vahendusel.

2017. aastal elavnes maailma väliskaubandus ning majandusareng kiirenes. Nii ekspordinõudlus välisturgudel kui ka sisenõudlus tugevnesid. Tänu globaalsele majandusaktiivsuse kasvule suurenes ka Eesti kaubavahetuse käive 2017. aastal 8 protsenti.

Kaupade eksport suurenes võrreldes eelmise aastaga samuti 8 protsenti ulatudes 11,9 miljardi euroni. Impordi väärtus tõusis 14,7 miljardi euroni, kasvades aastaga 9 protsenti.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles