Ardo Hansson Euroopa Keskpanga juhiks? Finantsringkondades spkuleeritakse eestlase võimaluste üle

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Panga president Ardo Hansson.
Eesti Panga president Ardo Hansson. Foto: Alar Truu/Õhtuleht

Euroopa finantsringkondades arutatakse, kellest võiks saada järgmine Euroopa Keskpanga president. Ühe võimalusena on pakutud praegust Eesti Panga presidenti Ardo Hanssonit.

Ehkki Euroopa Keskpanga praeguse juhi Mario Draghi ametiaeg saab ümber järgmise aasta oktoobris, koguvad arutelud tema võimaliku ametijärglase küsimuses juba praegu tuure, vahendab Marketwatch.com.

Ühe võimalusena on pakutud Saksa Bundesbanki presidenti Jens Weidmanni, kuid kaugeltki mitte kõik eksperdid ei teeks panuseid sakslasele. Hollandi panga ABN-Amro rahaturgude juhtiva spetsialisti Nick Kounise sõnul on Weidmann oma vaadetelt liiga radikaalne, pälvimaks enamike liikmesriikide toetust.

Kounis toob ühe võimaliku kandidatuurina välja Iiri keskpanga juhi Philip Lane’i, ent samas peab võimalikuks ka Eesti Panga presidendi Ardo Hanssoni esiletõusu.

Ardo Hansson ütles Ärilehele, et kuigi Euroopa Keskpangas töötamine oleks erialaselt väga huvitav väljakutse, on ta elu jooksul töötanud seitsmes riigis ja seda arvestades ta järgmise paari aasta jooksul kindlasti kuhugi kolida ei plaani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles