Kindlustusturu kogumaht on 25 aastaga kasvanud sada korda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Jesse
Mart Jesse Foto: Erakogu

Kindlustusturg on viimase 25 aastaga teinud muljetavaldava arengu ja kindlustusteenused on saanud ühiskonna lahutamatuks koostisosaks. 

"Kindlustusturg areneb juba aastaid muust majandusest kiiremini, kasvades eelmisel aastal 10 protsenti, võrreldes Eesti üldise neljaprotsendilise majanduskasvuga.," sõnas Eesti Liikluskindlustuse Fondi (LKF) ja Eesti Kindlustusseltside Liidu (EKsL) juhi Mart Jesse.

Kindlustusturu kiire kasv on tema sõnul tingitud ühiskonna üha suurenevast teadlikkusest seoses isiklike ja ettevõtte riskide maandamise vajadusega, kuid seda soosib ka tarbijate kõrge usaldus teenusepakkujate suhtes. 

"Tarbijate usaldust iseloomustab ilmekalt asjaolu, et kui viimastel aastatel hüvitatakse üle 150 000 kindlustusjuhtumi aastas, siis vaidlusena jõuab lepitusorganisse keskmiselt umbes 300 ehk 0,2 protsenti kõigist juhtumitest," lisas Jesse.

25 aastat tagasi, 1993. aastal koguti liikluskindlustuse kindlustusmakseid kogumahus 66,3 miljonit krooni ehk 4,2 miljonit eurot ja registreeriti 4980 kindlustusjuhtumit keskmise hüvitisega 5340 krooni ehk 341 eurot. Võrdluseks, eelmisel aastal koguti liikluskindlustuse kindlustusmakseid 91,7 miljonit eurot, registreeriti 35620 kindlustusjuhtumit ja keskmise kindlustusjuhtumi maksumus oli 1775 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles