Uus suur kukkumine USA börsil saatis Aasia turud kaosesse

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektrooniline tabloo Tokyos, mis näitab reedeseid Nikkei tulemusi.
Elektrooniline tabloo Tokyos, mis näitab reedeseid Nikkei tulemusi. Foto: Toru Hanai/REUTERS

Pärast USA Dow Jonesi indeksi üle tuhandepunktist kukkumist neljapäeval, läksid kõik suuremad Aasia indeksid reedel tugevasse langusesse.

Jaapani Nikkei 225 indeks kukkus varajastel kauplemistundidel 2,7 protsenti. Hong Kongi Hang Seng langes aga kogunisti 3,6 protsenti. Lõuna-Korea Kospi langes 1,7 protsenti ja Austraalia S&P/ASX 200 1,4 protsenti.

Dow Jones kukkus neljapäeval 4,2 protsenti ja sulgus tasemel 23 860,46 punkti. S&P 500 langes 3,8 protsenti, lõpetades kauplemispäeva tasemel 2581 punkti. Tehnoloogiaindeks Nasdaq kukkus 3,9 protsenti 6777,16 punktile.

USA aktsiaturgu tabas esmaspäeval suur langus, kui Dow Jonesi tööstuskeskmine kukkus pea 1200 punkti, mis on Dow jaoks siiani suurim ühe päeva jooksul tulnud langus. USA teised kaks suurt indeksit, S&P 500 ja Nasdaq kukkusid 4,1 ja 3,8 protsenti.

Hädad USA aktsiaturul algasid möödunud reedel, kui tulid välja andmed, et keskmine palgatõus on jõudnud 2,9 protsendini. Investorid hakkasid kartma, et poed tõstavad hindu ja majanduse mahajahutamiseks võidakse tõsta plaanitust rohkem intressimäärasid.

Hirm intressimäärade tõusu ees paistab ka praegu börse jätkuvalt destabiliseerivat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles