Tallinna Sadam ehitab D-terminali kaks korda suuremaks (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Sadama juhatuse esimees Valdo Kalm ehitab peamise reisiterminali kaks korda suuremaks.
Tallinna Sadama juhatuse esimees Valdo Kalm ehitab peamise reisiterminali kaks korda suuremaks. Foto: Tairo Lutter

Tallinna Sadam kuulutas välja riigihanke D-terminali laiendamiseks ligi 7000 ruutmeetri võrra, ehitustööde eeldatav maksumus on ligi 15 miljonit eurot.

«Planeeritud laiendustööde käigus ehitatakse välja uue funktsionaalsuse ja arhitektuurse kontseptsiooniga terminali ruumid ja fassaadid, rajatakse kaasaegsed tehnosüsteemid ning rekonstrueeritakse ka hoonet teenindavad tehnovõrgud ja alajaamad,» ütles Tallinna Sadama infrastruktuuri arendusdivisjoni juht Peeter Nõgu pressiteate vahendusel.

Kavandatud ehitustööde käigus suureneb hoone pindala üle kahe korra ehk praeguselt 7000 ruutmeetri asemel on tulevikus D-terminalis pinda ligi 14 000 ruutmeetrit. Ehitustöödega loodetakse alustada käesoleva aasta maikuus ning terminali valmimine on planeeritud järgmise aasta augustiks.

D-terminali välis- ja sisearhitektuuri on välja töötanud OÜ R-Konsult arhitekt Irina Rauaga eesotsas. Ehituse konstruktsiooni ja insenerosad projekteeris SWECO Projekt AS ning elektri, nõrkvoolu ja automaatika Rausi OÜ. Terminali projekteerimisel on kasutatud mudelprojekteerimise (BIM) meetodit.

«Olemasolev D-terminal oli projekteeritud teenindama 2,5 miljonit reisijat aastas, aga juba praegu läbib terminali üle kuue miljoni inimese. Laevad on muutunud suuremaks ning sõiduplaanid tihedamaks, seetõttu on terminalis vaja üheaegselt teenindada mitmeid tuhandeid kliente. Laevafirmad on teinud suuri investeeringuid.»

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles