Tapamaja töötajate meeleavaldus jätkub täna Talleggi ees (2)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Streik Rakvere lihakombinaadis.
Streik Rakvere lihakombinaadis. Foto: Meelis Meilbaum

Täna jätkavad Rakvere Lihakombinaadi tapamaja töötajad piketeerimist HKScan Estonia koosseisu kuuluva linnulihatootja Talleggi ees Tabasalus.

Piketi ajal toimub Talleggis Euroopa töönõukogu (EWC) ettevalmistav koosolek, mille raames on Eestis kohal HKScan grupi töötajate esindajad kõigist HKScan-i asukohariikidest, teatas ametiühingute keskliit. 

Piketil on teiste seas lubanud osaleda ka HKScan Eesti usaldusisik ja kümmekond Rakvere Lihakombinaadi töötajat. Lisaks on oodata toetama ka teisi Eesti ametiühinguid. 

Rakvere Lihakombinaadi tapamaja töötajad alustasid sel teisipäeval tähtajatut streiki töötajate palkade tõstmiseks.

Ettevõtte töötajad nõuavad streigiga tapamaja töötajate põhipalga tõstmist 16 protsendi võrra alates 1. veebruarist 2018 ja lisaks 16 protsenti põhipalga tõstmist 1. juulist. Lisaks nõutakse, et tulemuspalga arvestamist ei muudeta. Tapamaja töötajate senine netopalk on ligikaudu 750 eurot kuus. See koosneb põhipalgast ja lisatasudest.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles