HKScan võib maksta juhtidele priske boonuse, aga tapamaja töötajate palka ei tõsta (15)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teisipäeva hommikul algas Rakvere lihakombinaadis streik.
Teisipäeva hommikul algas Rakvere lihakombinaadis streik. Foto: Meelis Meilbaum

Mullu hiiglaslikku kahjumit kandnud ja Eestis Rakvere Lihatööstuse tapamaja töötajatega palgavaidluses olev HKScan plaanib maksta Soome tippjuhtkonnale lähiaastatel kuni 3 miljoni euro väärtuses lisatasusid.

HKScani kontserni juhatus loob uue aktsiapõhise lisatasuprogrammi ettevõtte juhtivtöötajatele, teatas HKScani börsile. Lisatasuskeemi eesmärk on lähendada HKScani juhatuse huvid kontserni omanike huvidega, ehk seeläbi suurendada pikas perspektiivis aktsionäride varasid.

Tulemustasu programm põhineb kolmeaastase perioodi tulemustel, millele järgneb juhtkonna tasustamine aktsiatega. Esimene 2018-2020 programm algas 2018. aasta alguses ning kasumieesmärkide saavutamisel makstakse aktsiad välja 2021. aasta kevadel.

Esimese kolmaastaku lisatasude maksimaalne suurus on 910 400 aktsiat, mille hinnanguline väärtus on 2,7 miljonit eurot. Ettevõtte teatel on kontsernis ligikaudu 30 töötajat, kellele uus lisatasuprogramm kehtib.

Rakvere Lihakombinaadi ja Talleggi omaniku ning Põhjamaade suurima toidutootja HKScani eelmise aasta kahjum kasvas 11,8 korda 42,4 miljoni euroni võrrelduna 3,6 miljoni euro suuruse kahjumiga 2016. aastal.

Lisaks on HKScani Eesti juhtkond vaidluses Rakvere Lihakombinaadi tapamaja töötajatega, kes alustasid sel teisipäeval tähtajatut streiki töötajate palkade tõstmiseks.

Ettevõtte töötajad nõuavad streigiga tapamaja töötajate põhipalga tõstmist 16 protsendi võrra alates 1. veebruarist 2018 ja lisaks 16 protsenti põhipalga tõstmist 1. juulist. Lisaks nõutakse, et tulemuspalga arvestamist ei muudeta. Tapamaja töötajate senine netopalk on ligikaudu 750 eurot kuus. See koosneb põhipalgast ja lisatasudest.

HKScan on Soome peakontoriga Põhjamaade lihatootja, mis toodab ja turustab sea-, veise, linnu- ja lambaliha, töödeldud liha ning valmistoite. Möödunud aastal teenis kontsern 1,8 miljardi euro suuruse käibe juures 18 miljonit eurot kahjumit . Eestis kuulub HKScani kontsernile Rakvere Lihakombinaat ja Tallegg.

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles