Goldman Sachs: krüptorahade väärtus langeb nulli

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bitcoin.
Bitcoin. Foto: Dado Ruvic / Reuters / Scanpix

Enamike krüptorahade väärtus langeb nulli teatas USA investeerimispank Goldman Sachs ning võrdles praegust hinnamulli 1990. aastate veebiettevõtete omaga. 

Panga rahvusvaheliste investeeringute juht Steve Strongin märtis, et tema hinnangul ei ole tänastel digitaalsetel valuutadel pikka iga, vahendab CNBC.

«Inimesed kauplevad krüptorahadega, nagu jääksid need püsima või säilitaksid oma väärtuse. Korrelatsioon erinevate krüptorahade hindade vahel teeb mind väga murelikuks. Isegi kui turule tulevad uued rahad, ei vähenda see olemasolevate väärtust,» rääkis Strongin.

Goldman Sachsi seisukohavõtt tuli pärast mitut päeva krüptorahade müügituhinat. Hinna madalseisus teisipäeval oli minema pühitud 550 miljardit dollarit. Bitcoini hind langes esimest korda pärast novembrit alla 6000 dollari.

Strongin võrdles praegust perioodi 1990.aastate internetimulliga ning tõi välja, et väga väike osa toonastest ettevõtetest on täna alles ja veelgi väärtuslikumad kui toona.

«Kas mõni tänastest krüptorahades on Amazon või Google, või lõpetavad nad nii nagu paljud praeguseks unustatud otsingumootorid?» küsis ta.

Oktoobris tuli Goldman Sachs välja teatega, kus hoiatas samuti krüptorahade eest ning toonitas, et bitcoin ei ole uus kuld. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles