Eesti Energia laiendab haaret Austraaliasse

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enefiti tehas
Enefiti tehas Foto: Sander Ilvest

Eesti Energia tütarettevõte Enefit Solutions toodab Austraalia suurimale paberitehasele Australian Paper Maryvale Millile nii gaasikäike kui ka muid seadmeid.

«Esimest korda leiavad Enefit Solutionsis toodetud metallkonstruktsioonid rakendust Austraalias, kuid samalaadseid tooteid oleme aastakümnete jooksul tarninud paljudesse teistesse riikidesse erinevatel kontinentidel nii Aasias, Lõuna-Ameerikas, Põhja-Ameerikas ning mõistagi Euroopas,» kommenteeris Enefit Solutionsi juhatuse esimees Ott Licht.

Enefit Solutions teeb tööjoonised ja valmistame tooted. Lisaks gaasikäikudele valmistab Enefit Solutions Austraalia paberitehase jaoks ka tugitalad, ökonomaiseri seinapaneelid ja suuremahulised tuhapunkrid. Austraaliasse saadetava tellimuse kogumaht on veidi üle 50 tonni. Metallkonstruktsioonid tarnitakse Jõhvist Soome märtsi lõpuks, kust need viiakse laevaga edasi Austraaliasse.

Kuigi suurem osa Enefit Solutionsis valmivaid tooteid jääb Eestisse, on välisprojektidel oluline roll ettevõtte konkurentsivõime tugevdamisel. «Eksportriikide geograafia laiendamine kinnitab ettevõtte usaldusväärsust ja kompetentsi,» sõnas Licht.

Enefit Solutions pakub tehnoloogilisi lahendusi ning hooldust energeetika ja tööstuse valdkonnas. Eelmise aasta jooksul tootis Jõhvis asuv ettevõte üle 2000 tonni metallkonstruktsioone, mida kasutatakse üle terve maailma. Enefit Solutions annab Ida-Virumaal tööd rohkem kui 900le inimesele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles