Aasia börsid taastuvad suurest kukkumisest

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nikkei näitajad Tokyo aktsiaturul.
Nikkei näitajad Tokyo aktsiaturul. Foto: Toru Hanai/REUTERS

Kuna USA teisipäevane kauplemine lõppes indeksite tõusuteele minekuga, siis algas kolmapäev Aasia turgudel ettevaatliku optimismiga.

Paaniline müümine on lõppenud, kuid investorites tekitab endiselt hirmu intressimäärade potentsiaalne plaanitust suurem kasv USAs ja Euroopas. See tähendab, et Aasia turgudel võib näha kõikumisi veel mõnda aega, kirjutab Reuters.

MSCI Aasia indeks väljaspool Jaapani MIAPJ0000PUS taastus varajastel kauplemistundidel 1,7 protsenti, tehes nii natukene tasa teisipäeva 3,5 protsendist langust, mis oli indeksi jaoks suurim päevane langus pärast 2015. aasta augustit.

Hiina blue chips tõusis 1,2 protsenti ja Jaapani Nikkei 3,1 protsenti. Viimane kukkus teisipäeval 4,73 protsenti, mis oli Nikkei viimase 15 kuu suurim kukkumine.

Hong Kongi Hang Seng tõusis 2,8 protsenti ja Austraalia S&P/ASX 200 tõusis 1,3 protsenti. Lõuna-Korea Kospi indeks ei muutunud.

Investorid hingasid kergendatult, kuid olid skeptilised S&P 500 E-Mini futuuri suhtes, mis langes Aasia turgudel 0,3 protsenti.

USA Dow lõpetas teisipäevase kauplemispäeva 2,3 protsendi peal. Nasdaq lõpetas 2,1 protsendiga ja S&P 500 1,7 protsendiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles