Millal on oodata euribori tõusu?

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korterelamu. Foto on illustratiivne.
Korterelamu. Foto on illustratiivne. Foto: Tomi Saluveer/Lõuna-Eesti Postimees

Ka siis, kui Euroopa Keskpank tuleval aastal peaks intresse tõstma, ei ole positiivset euribori taset oodata enne järgmist aastat, rääkis SEB Eesti majandusanalüütik Mihkel Nestor Põhjamaade majandusprognoosi esitlusel.

«Intresside tõstmine algab nii madalalt, et enne võib järgmine kriis kätte jõuda, kui me suuremaid euribori numbreid, ütleme 3 protsendi taset näeme,» ütles ta. Intressitõusu otsuseid on pigem oodata Ameerika Ühendriikides, kus SEB hinnangul kergitab Föderaalreserv peamist intressimäära tänavu koguni neljal korral. Euroalal saavad sammud selles suunas olema palju hillitsetumad, kuid 2019. aastal tehakse intressitõusudega siiski algust, vahendab Äripäev.

Hoolimata keskpankade rahapoliitikast ja suurtest investeeringutest ärikinnisvarasse ja infrastruktuuri, võib elamukinnisvara puhul Nestori sõnul öelda, et hinnakasv ja palgakasv on käinud stabiilselt käsikäes. «Majanduskriisi lõpust saadik, kui hinnad taastuma hakkasid, on olnud keskmine näitaja, et üks brutopalk ostab Eestis keskmiselt ühe ruutmeetri korterit,» rääkis Nestor.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles