Jaapanlaste Ida-Viru krüptokaevandus alustab peagi tööga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaapani ettevõtjad Hikaru Kusaka (vasakul) ja Kazuteru Arimura poseerivad Tallinnas Öpiku maja valgusinstallatsiooni all.
Jaapani ettevõtjad Hikaru Kusaka (vasakul) ja Kazuteru Arimura poseerivad Tallinnas Öpiku maja valgusinstallatsiooni all. Foto: Madis Sinivee

Ida-Virumaal Balti Elektrijaama tööstushoones krüptovarakaevandust rajav Blockhive OÜ loodab lähikuudel kaevandamisega alustada.

«Narva projekt on töös, aga masinad veel ei ole. Lähikuudel saame ka masinad tööle,» ütles Blockhive OÜ esindaja Ragnar Reindoff BNS-ile. Postimees kirjutas möödunud aasta lõpus ettevõttest samuti pika artikli

Reindoffi sõnul viimase kuu ajaga toimunud bitcoini ja teiste krüptovarade hinnalangus ettevõttele olulist mõju ei oma, kuna ettevõtte ei müü toodetud krüptovarasid koheselt maha, vaid kavatseb neid tuleviku jaoks hoida.

Samuti pole Reindoffi hinnangul hinnalangus veel maailmas kaevandamismahtusid vähendanud.

Blockhive OÜ on Jaapani investoritele kuuluv firma, mis tegeleb alates sügisest Pakri tööstuspargis serveripargiga krüptovarade kaevandamisega. Ettevõtte laiendab tootmist ka Balti Elektrijaama tööstushoones, kus ettevõte on rentinud ligi 1000 ruutmeetrit põrandapinda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles