Suur kukkumine USA börsil lõi valusalt ka Euroopa aktsiaturge

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Frankfurdi börs teisipäeval.
Frankfurdi börs teisipäeval. Foto: STAFF/REUTERS

USA viimase kuue aasta suurim börsilangus andis teisipäeva hommikul valusalt tunda ka Euroopas, kus mitmed suured indeksid nagu Euro Stoxx 50 kaotasid enam kui kolm protsenti oma väärtusest.

Saksamaa DAX, Prantsusmaa CAC 40 ja Euro Stoxx 50 kukkusid börsipäeva alguses üle kolme protsendi. Briti FTSE 100 langes umbes 2,8 protsenti. Hommiku jooksul olukord õnneks siiski natukene rahunes ja kella kümneks (GMT) olid enamus kaotusi kusagil kahe protsendi ringis, kirjutab Financial Times

USA aktsiaturgu tabas esmaspäeval suur häving, kui Dow Jonesi tööstuskeskmine kukkus pea 1200 punkti, mis on Dow jaoks siiani suurim ühe päeva jooksul tulnud langus. USA teised kaks suurt indeksi, S&P 500 ja Nasdaq kukkusid 4,1 ja 3,8 protsenti.

Paanika levis USA börsilt kõigepealt Aasiasse ja siis alles Euroopasse.

Kaod USA aktsiaturul on pannud Euroopa muretsema inflatsiooni pärast, sest föderaalreserv võib tõsta plaanitust kiiremini intressimäärasid, pannes nii euro väärtuse dollari kõrval kasvama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles