Arco Vara ostis Bulgaarias kolm kinnistut

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mees Bulgaaria lipuga.
Mees Bulgaaria lipuga. Foto: NIKOLAY DOYCHINOV / AFP

Arco Vara ostis jaanuaris kolm kinnistut Bulgaaria pealinna Sofia äärelinnas, kogupinnaga 52 800 ruutmeetrit.

30. jaanuaril omandas Arco Vara sajaprotsendilise osaluse ettevõttes Arco Lozen EOOD, millega viidi lõpule esimene osa novembris allkirjastatud Lozeni tehingust, teatas Arco börsile.

Arco Lozen EOOD omab Sofia äärelinnas Lozeni küla lähedal kuut krunti, millest kolm on ehitusotstarbelised ja ülejäänud kolm ette nähtud teede rajamiseks. Kruntide kogupindala on 52 800 ruutmeetrit, millest 47 500 ruutmeetrit on ehitusotstarbeliste kruntide pindala, kuhu Arco Vara plaanib rajada kvaliteetse elamuarendusprojekti kortermajade, eramute ja äripindadega.

Piirkonna detailplaneering on jõus alates 2009. aastast, praegu ootab Arco Vara käimasoleva arhitektuurikonkursi tulemusi. Projekteerimine algab ja lõpeb 2018. aastal, mille lõpuks loodab Arco Vara saada ka ehitusloa esimese etapi ehituseks.

Lozeni tehingu teise osana omandab Arco Vara AS 2020. aasta detsembriks veel ühe firma, mis omab üheksat krunti kogupindalaga 67 600 ruutmeetrit, millest viis on ehitusotstarbelised ja ülejäänud ette nähtud teede rajamiseks. Neile kruntidele arendatakse Lozeni projekti järgmised etapid.

«Arco Vara püsib pikaajalise kasvu ning rahal põhineva kasumlikkuse kursil. Lozeni arendusprojekti omandamisega – ning Paldiski maantee 74 krundi omandamisega Tallinnas veidi enne seda – oleme astunud järgmise olulise sammu oma pikaajalise strateegia elluviimisel. Oleme loonud ehitusõigusega maade reservi, mis võimaldab meil Tallinnas ja Sofias järgmise viie aasta jooksul välja ehitada üle 1000 kodu,» ütles Arco Vara juht Tarmo Sild.

Arco Vara AS on 1992. aastal Eestis asutatud kinnisvarakontsern, mille esindused asuvad Eestis, Lätis ja Bulgaarias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles