LHV teenis kvartaliga kõva kasumi

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LHV peakontor Tallinnas.
LHV peakontor Tallinnas. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Möödunud aasta neljandas kvartalis teenis AS LHV Group 6,8 miljonit eurot puhaskasumit, mis oli ettevõtte jaoks läbi aegade parim kvartal.

Grupi panga kasum oli 3,9 miljonit eurot, varahalduse kasum 1,8 miljonit eurot ja Leedu äriüksuse Mokilizingase kasum 1,4 miljonit eurot. Kvartaliga kasvas uute klientide hulk 5600 võrra ja panga klientide koguarv ületas 133 000.

«LHV neljas kvartal oli läbi aegade kõige tugevam. Laiapõhjaline majanduskasv ja LHV-s töötava enam kui 360 inimese hea töö on andnud hoogu tugevale kasvutrendile, mille mõju on ulatumas ka järgmistesse kvartalitesse,» ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu.

Terve möödunud aasta oli LHVle edukas. Grupi kogukasum suurenes enam kui kümnendiku võrra 22,2 miljoni euroni.

Toomsalu sõnul on Eesti majandus pikaajaliselt potentsiaalile alla jäänud perioodist jõudnud tugeva majanduskasvu ajastusse.

LHV väljavaade 2018. aastaks on tugev, märkis Toomsalu. «Oleme jätkuvalt kasvamas, kuid teeme seda riske arvestavalt ning kapitali efektiivselt kasutades. Uue valdkonnana keskendume 2018. aastal finantstehnoloogia ettevõtete teenindamisele, selle peamiseks eelduseks on Ühendkuningriigis filiaali tegevuse käivitamine.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles