Maailma rikkaimad jäid eile hoobilt 114 miljardi dollari võrra vaesemaks (2)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Warren Buffett.
Warren Buffett. Foto: RICK WILKING/REUTERS/Scanpix

USA aktsiaturgude eilne hiiglaslik kukkumine pühkis maailma 500 rikkaima inimese vara väärtusest ühe päevaga 114 miljardit dollarit.

Kõige suurema löögi sai rikkuselt kolmas inimene maailmas – legendaarne investor Warren Buffett, kelle vara kahanes 5,1 miljardi dollari ehk peaaegu poole Eesti eelarve võrra. Buffetti juhitud investeerimisfirma Berkshire Hathaway on USA suurpanga Wells Fargo suurim aktsionär. Aktsia kukkus 9,2 protsenti.

Bloombergi miljardäride edetabeli andmetel kaotas eile üle miljardi dollari oma vara väärtusest tervelt 18 inimest. Facebooki asutaja ja juht Mark Zuckerbergi vara kahanes 3,6 miljardi dollari võrra.

Isegi Amazoni asutaja ja juht, maailma rikkaim inimene ei olnud immuunne aktsiaturgudel toimunud veresauna suhtes. Tema vara kahanes 3,3 miljardi dollari võrra 116,4 miljardi dollarini. Google’i asutajad Larry Page ja Sergey Brin vaesusid kumbki 2,3 miljardi dollari võrra.

Reedene börsilangus pühkis maailma rikkaimate vara väärtusest 68,5 miljardit dollarit, mis tähendab, et kahe börsipäevaga haihtus neil kokku üle 180 miljardi dollari, mis jääb napilt alla Uus-Meremaa sisemajanduse kogutoodangule.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles