Lätis levib uus püramiidskeem (1)

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teenimiseks peab ostma kallist kaupa
Teenimiseks peab ostma kallist kaupa Foto: SCANPIX

Euroopas juba mitmel pool tegutsev QN Europe, mis on Malaisia firma Qnet tütar, on jõudnud Lätisse – ja tegemist on klassikalise püramiidskeemiga, hoiatas Läti riigitelevisioon.

Skeem on lihtne: alustuseks tuleb kulutada priske summa – osta kallist kaupa, mis annab võimaluse siseneda programmi ehk saada süsteemi osaks. Seejärel on võimalik teenima hakata. Selleks tuleb meelitada süsteemiga liituma uusi inimesi – kutsuda sõpru-tuttavaid ostma midagi Qneti võrgust. Mida rohkem uusi kliente kaasata õnnestub, seda suurem on teenimisvõimalus, lubab QN Europe, kirjutab Äripäev.

Kuid et midagigi teenida, peab alustuseks tooma endaga kaasa neli uut inimest, kellest omakorda igaüks peab veenma võrguga liituma järgmised neli. Ja nii edasi. Läti teleajakirjanike arvestuste järgi peab iga osaleja selleks, et teenida tagasi sissepandud raha, meelitama võrku vähemalt 20 uut inimest.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles