Riik vilistab välisfirmade maksurikkumistele (4)

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veok
Veok Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Möödas on vaid kuu teekasutusmaksu kehtestamisest, aga piiripunktides toimuv ülekohus on logistikutel harja juba punaseks ajanud: kohalikke kaubavedajaid kontrollitakse agaralt, kuid välismaa numbrimärgiga masinad sõidavad lihtsalt seadusest üle.

Olukord järgmine. Piiripunktis käib politseiaktsioon. Kontrollitakse teekasutustasu maksmist, kuid rivis seisavad ainult Eesti autod. Küsimuse peale, miks kontrollitakse vaid Eesti sõidukeid, saab vastuseks: ülemused keelasid välisvedajate kontrollimise - neid pole mõtet kinni pidada.

Just nii kirjeldab anonüümseks soovida jäänud Äripäeva allikas jaanuari keskpaigas aset leidnud kurioosumit. «Mõeldamatu, et kuskil mujal Euroopas selline olukord tekkida saaks. Mis tahes välisriigis, kus teemaks kehtib, peame seda tasuma, nagu kõik teisedki. Siin toimuv on võrdse konkurentsi suhtes karjuv ebaõiglus,» kurjustas logistik.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles