Maailma juhtiv naftatootja heitgaaside pärast ei muretse (1)

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Exxon Mobili naftatöötlustehas.
Exxon Mobili naftatöötlustehas. Foto: JESSICA RINALDI/Reuters

Üks maailma suurimaid energiakontserne Exxon Mobil koostas oma aktsionääridele raporti, milles käsitleti üha rangemat globaalset heitgaaside reguleerimist ja selle mõju ettevõtte ärile.

Raportis jõuti järeldusele, et erinevate riikide võitlus kliima soojenemise vastu kontserni investeeringuid ei ohusta ja aktsionäärid võivad rahulikult hingata, sest ka kõige tugevamad heitgaaside piirangud ei kahanda nõudlust Exxoni toodete järgi, vahendab New York Times.

Ettevõte usub, et 2040. aastaks liigub maailma teedel kusagil 160 miljonit elektriautot, mis tähendab, et suur enamus töötavad endiselt fossiilsete kütuste peal. Paljud analüütikud on aga prognoosinud, et elektriautode arv võib kasvata arvatust hulga kiiremini, sest mõned suurriigid nagu Hiina tõmbavad akude hindu üha agressiivsemalt alla.

Exxon hakkab ühtlasi aina rohkem investeerima tehnoloogiatesse, mis võimaldavad rakendada fossiilseid kütuseid vähemate heitmetega (süsinikdioksiidi sidumine ja ladustamine jne). Ettevõte maadleb juba praegu üha rangemate reeglitega, mis nõuavad kasvuhoonegaaside piiramist.

Vaatamata julgustavale raportile kukkus Exxoni aktsia reedel pärast oodatust kesisemate majandustulemuste ilmumist viis protsenti.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles