Mart Laar: lootus astmelise tulumaksu pealt teenida on nagu Ali Baba ja 40 röövli muinasjutt (51)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Laar
Mart Laar Foto: Liis Treimann

Katsed parandada Eestis juba 1994. aastal kehtima hakanud ühetaolist tulumaksu on ette ebaõnnestumisele määratud, kirjutab aastatel 1992-1994 Eesti peaminister olnud Mart Laar.

«Probleeme ja väljakutseid oli veel oi kui palju, kuid nüüd söandati juba vaadata ka tulevikku. Oluliseks sammuks oli tulumaksureformi seaduse vastuvõtmine 8. detsembril 1993, millega 1. jaanuarist 1994 hakkas Eestis kehtima ühetaoline tulumaks,» kirjutab Laar Eesti taasiseseisvumise algusajale tagasi vaatavas Äripäeva arvamusloos.

Ühtlasi märgib endine peaminister, et katsed tulumaksusüsteemi «parandama» asuda on kujukalt näidanud, milline jama sellest võib tulla. «Selle asemel, et vigu tunnistada ning näiteks vähemalt töötavate pensionäride kiusamine lõpetada, tahetakse vint aga päris peale keerata ning progresseeruv tulumaks kehtestada,» leiab Laar.

Ta on veendunud, et kui hetkel on kolki saanud osa ühiskonnast, siis sel juhul saavad kolki kõik ning lootus selle pealt - niisama nagu taevasse tõstetud aktsiiside pealt -, supertulu teenida on samasugune muinasjutt nagu Ali Baba ning 40 röövlit.

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid (51)
Copy
Tagasi üles