Pentus-Rosimannus: kirjavahetuse avaldamise vaidlus on minust laiem ja põhimõttelisem (4)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keit Pentus-Rosimannus
Keit Pentus-Rosimannus Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Reformierakonda kuuluva riigikogu liikme Keit Pentus-Rosimannuse sõnul ei ole ta oma kirjade teemal nõudnud ei selgitusi ega erisoove riigikogu kantselei endiselt juhilt Maria Alajõelt. Ühtlasi märkis poliitik, et riigikogu kantseleil ei ole õigust tema kirjavahetust avaldada, sest tegu pole kriminaaluurimisega.

«E-kirjade, sõnumite avamise vaidlus ei puuduta kokkuvõttes kuigipalju mind personaalselt, vaid on palju laiem ja põhimõttelisem. Kas edaspidi on suvalise ja inimest mittepuudutava tsiviilvaidluse raames õigus sõnumi saladust rikkuda, tema e-kirjades sobrada ja ennast teise inimese isikliku, eraelulise kirjavahetusega lõbustada - see on küsimus, mida tegelikult selle pretsedendiga lahendatakse,» ütles Pentus-Rosimannus ERRi uudisteportaalile.

Äripäev kirjutas täna, et EAS-i juhina president Toomas Hendrik Ilvese ettevõtet soosiva otsuse teinud Maria Alajõe kergendas viimastel riigikogu kantselei direktorina ametisoldud päevadel ka reformierakondlaste Keit Pentus-Rosimannuse ja Rain Rosimannuse murekoormat, määrates riigikogu liikmete elektronkirjade säilitamise tähtajaks ühe aasta.

Küsimusele, kas ta avaldas Alajõele soovi, et selline käskkiri saaks kinnitatud, vastas Pentus-Rosimannus: «Riigikogu IT-süsteemide auditite ja juhtimistega mul mingisugust pistmist pole.»

Loe lähemalt ERRi uudisteportaalist.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles