Sillave: RB Rail umbusaldab Baiba Rubesat erimeelsuste tõttu (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rail Baltic Estonia OÜ juht Riia Sillave lahkub ametist
Rail Baltic Estonia OÜ juht Riia Sillave lahkub ametist Foto: Rail Baltic Estonia OÜ

OÜ Rail Baltic Estonia juhatuse esimehe Riia Sillave sõnul väljendasid ühisettevõtte RB Rail osanikud neljapäeval rahulolematust AS RB Rail juhi Baiba Rubesa tegevuse suhtes ning projekteerimisfaasis on vaja teha muudatusi juhtimises.

«Baiba Rubesa on on edukalt Rail Balticu projekti tutvustanud ja uue raudtee rajamist ette valmistanud. Siiski on püsinud erinevad tõlgendused selle perioodi ülesannete ja vastutuse jaotuse kohta riikide ja projekti koordinaatori vahel,» ütles Sillave BNS-ile.

Tema sõnul oli viimane ka põhjuseks, mille tõttu ettevõtte osanikud juhatuse esimehe suhtes rahulolematust väljendasid. «Rail Balticu ettevõtete juhid kinnitasid üksmeelselt, et projekt kulgeb riikides plaanipäraselt raudtee eduka elluviimise suunas.»

«Oleme kolme riigi, projekti koordinaatori ja Euroopa Komisjoniga koostöös Rail Balticuga kenasti edasi liikunud. Oleme jõudnud projekteerimisfaasi, mille jaoks on vaja teha juhtimises muudatusi ja tehnilist laadi lähenemist,» ütles Sillave.

Rail Balticu raudteetrassi rajamiseks loodud kolme Balti riigi ühisettevõtte AS RB Rail aktsionärid avaldasid neljapäeval umbusaldust ettevõtte tegevjuhile ja juhatuse esimehele Baiba Rubesale, ütlesid allikad BNS-ile.

Allika sõnul leidis umbusaldushääletus aset neljapäeval Tallinnas toimunud aktsionäride üldkoosolekul. Rubesa ametis jätkamise üle peab otsuse langetama ettevõtte nõukogu. RB

Raili Läti osaniku Eiropas Dzelzceļa Līnijas kõneisik ütles, et umbusaldust avaldasid Eesti ja Leedu, Läti jäi erapooletuks.

Neljapäeval umbusaldusotsust ei tehtud, sest ametlikus päevakorras seda polnud. Umbususaldusavaldus esitatakse ettevõtte nõukogule, mis otsustab Rubesa jätkumise ühisettevõtte juhina. Erakorraliselt võib nõukogu seetõttu koguneda ka plaanitust varem.

RB Raili Leedu osaniku Rail Baltica Statyba tegevjuht ning RB Raili nõukogu asejuht Karolis Sankovskis kinnitas umbusalduse avaldamist. «Asja ei arutatud nõukogu istungil, kuid seda arutati aktsionäride üldkoosolekul, kus otsustati tegevjuhti umbusaldada,» ütles Sankonvskis, lisades, et küsimust arutatakse järgmistel nõukogu istungitel.

Rubesa valiti RB Raili juhiks 2015. aasta oktoobris. Enne seda oli ta Statoil Läti juht, töötas Statoili Ašerbaidžaani harus ja oli Läti Citadele panga nõukogu liige.

RB Rail on loodud Rail Balticu projekti keskseks koordineerimiseks. Selle aktsiad kuuluvad võrdsetes osades Eesti RB Rail AS-ile, Läti SIA-le Eiropas Dzelzceļa Līnijas ja Leedu UAB-le Rail Baltica Statyba.

Rail Balticu projekt näeb ette Euroopa rööpmelaiusega raudtee ehitamise Tallinnast Poola-Leedu piirini.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles