Eesti EXPO-otsus venib juba poolteist aastat

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Jüri Ratas.
Peaminister Jüri Ratas. Foto: Tairo Lutter

Kuivõrd valitsuse kabinetiistungit pole nädalate kaupa toimunud, on arutamist vajavate teemade nimekiri veninud pikaks. Muuhulgas ootab endiselt otsustamist Eesti minek Dubai EXPO-le, mida valitsus on juba poolteist aastat edasi lükanud.

Ehkki Dubai sai 2020. aastal peetava EXPO korraldamise õiguse juba 2013. aastal, ei ole Eesti valitsus viimase pooleteise aasta jooksul võtnud seisukohta, kas me peaks sellest osa võtma, vahendab ERRi uudisteportaal.

Ettevõtjatega on teemat pikalt ja korduvalt arutatud, tuliseid pooldajaid on mitmes sektoris, nagu IT ja toiduainetööstus, kes survestavad poolt-otsust. 

Kuigi järgmine valitsuse kabinetiistung toimub kolm nädalat pärast eelmist, 8. veebruaril, mil peaminister Jüri Ratas on Eestis, on arutelu ootavate teemade loetelu pikaks, lausa 17 punktini veninud - ja selle, millised teemad arutelule lähevad, otsustab peaminister.

Loe lähemalt ERRi uudisteportaalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles