Allikad: RB Raili aktsionärid umbusaldasid ettevõtte juhti (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baiba Rubesa.
Baiba Rubesa. Foto: Edijs Pālens / LETA

Rail Balticu raudteetrassi rajamiseks loodud kolme Balti riigi ühisettevõtte AS RB Rail aktsionärid on avaldanud umbusaldust ettevõtte tegevjuhile ja juhatuse esimehele Baiba Rubesale, ütlesid allikad BNS-ile.

Allika sõnul leidis umbusaldushääletus aset neljapäeval Tallinnas toimunud aktsionäride üldkoosolekul. Rubesa ametis jätkamise üle peab otsuse langetama ettevõtte nõukogu.

«Ma ei kommenteeri seda ja ma ei tea, mis aktsionäride koosolekul juhtus, ma ei olnud seal,» sõnas Rubesa. Tema sõnutsi on ettevõtte nõukogu istung praegu käimas.

Rubesa valiti RB Raili juhiks 2015. aasta oktoobris. Enne seda oli ta Statoil Läti juht, töötas Statoili Ašerbaidžaani harus ja oli Läti Citadele panga järelevalvenõukogu liige.

RB Rail on loodud Rail Balticu projekti keskseks koordineerimiseks. Selle aktsiad kuuluvad võrdsetes osades Eesti RB Rail AS-ile, Läti SIA-le Eiropas Dzelzceļa Līnijas ja Leedu UAB-le Rail Baltica Statyba.

Rail Balticu projekt näeb ette Euroopa rööpmelaiusega raudtee ehitamise Tallinnast Poola-Leedu piirini.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles