Ott Lumi: Keskerakonna pensionilubadus on justkui otse Ladina-Ameerikast (13)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suhtekorraldaja Ott Lumi
Suhtekorraldaja Ott Lumi Foto: Andres Haabu

Keskerakonna sõnum erakorralisest pensionitõusust räägib ennekõike sellest, et Keskerakond tahab järgmiste valimiste võtmes kindlustada oma toetust eakate inimeste hulgas, kirjutab suhtekorraldaja Ott Lumi.

«Tõsi, seda tehakse võrdlemisi ladinaameerikalikul moel, pakkumata mingitki põhimõttelist lahendust pensionisüsteemi jätkusuutmatusele päriselt, vaid mängides lihtsalt head onu,» nendib Lumi Äripäeva arvamusloos.

Suhtekorraldaja meenutab, et Mart Siimanni valitsus viis läbi 1998. aastal samasuguse erakorralise pensionitõusu ja poliitilist tolku sellel ei olnud. 

«Kahtlemata on Keskerakonna positsioon teistsugune, aga siiski, kui selgub, et see sõnum, mis on oma olemuselt sügavalt populistlik, ei tööta ka poliitiliselt, siis kaevab Keskerakond iseendale sügavat auku eelarvelises plaanis,» leiab Lumi.

Küll aga tunnistab ta, et tema jaoks siiski mõnevõrra üllatuslik, et Keskerakond jätkab sarnast populistlikku joont, mida kasutati valdavalt endise parteijuhi Edgar Savisaare ajal.

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles