Esimene ettevõte on valmis miljarditehase leppe kohtusse andma (3)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Arula
Martin Arula Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Kui Riigimetsa Majandamise Keskus peaks Est-Foriga pikaajalise tarnelepingu sõlmima, on konkurendid Toftanist valmis kohtusse minema.

Lõuna-Eestis saeveskeid käitava Toftani juhti Martin Arulat ajab vihaseks RMK kava niigi nappivat toorainet 15 aastaks tema hinnangul läbipaistmatute hindadega Est-Fori kavandatavale tselluloositehasele müüa, kirjutab Äripäev.

Põhjuseks on Toftani eelmisel aastal valminud 30 miljoni eurone saeveski, millega praegu paberipuiduks minevat tooret — 8-18 sentimeetrise ladvaläbimõõduga okaspuud — saaks kasutada palgipuuna.

«RMK ja teiste metsafirmade paberipuu virnades on üle 50 protsendi meile saagimiseks sobivat tooret. Maksaksime selle eest kindlasti rohkem, kui see oleks enampakkumistel saadaval. Olemegi tühjendanud raudteeterminale ja ostnud metsast paberipuitu, aga seda ainult erasektorist, Eestist ja Lätist,» rääkis Arula.

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles