Eesti krevetipüüdja viib uue laeva Leedu registrisse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krevetipüük. Pilt on illustratiivne
Krevetipüük. Pilt on illustratiivne Foto: SCANPIX

Atlandi ookeanil krevetipüügiga tegelev ettevõte AS Reyktal plaanib tänavu oma laevaparki uuendada ostes märtsis uue laeva ning prahtides kalapüügilaeva Ontika Leedu lipu alla.

«Meil tuleb märtsikuus uus laev, selleks viime ühe laeva välja,» ütles Reyktali juhatuse liige Mati Sarevet BNSile.

Ettevõte plaanib kalapüügilaeva Ontika prahtida Leedu firmale UAB Marlinas, mille alla viidi möödunud aastal ka laev Taurus. «See on normaalne äritegevus, kuna Eesti laevaregistris on piiratud võimalused kalalaevu juurde tuua, siis ongi ainuke võimalus tuua registrisse uus laev viies teine välja,» rääkis Sarevet.

«Tegu on normaalse tehinguga, mida me koguaeg teeme. Me uuendame laevu, vanad laevad üritame ära müüa või siis viia teiste lippude alla teistesse riikidesse ja tuua vähemad laevad asemele,» lisas ta.

2012. ostis ettevõte 16 miljoni euroga laeva Reval Viking ning 2016. aastal osteti 10 miljoni euro eest kalapüügilaev Steffano. «2018. tahame tuua laeva, millel ei ole veel nime pandud,» lisas Sarevet.

AS Reyktal tegeleb peamiselt krevetipüügiga Atlandi ookeani põhjaosas. 2016. aastal langes ettevõtte käive 3 protsenti 19 miljonile eurole, ärikasum vähenes 31 protsenti 4,9 miljonile eurole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles