Streikijate maa Soome (1)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soomlastele meeldib streikida.
Soomlastele meeldib streikida. Foto: Graafika Silver Alt

Homme on Helsingis ja kogu Soomes oodata kaost, sest Soome transporditöötajate ja ehitajate ametiühingute töötajad alustavad hommikul kella kuuest 24-tunnist streiki. Lisaks plaanib ametiühingute keskorganisatsioon meeleavaldust. Streigist võtab osa hinnanguliselt 140 000 töötajat ning sellega ühinevad ka metroo- ja trammiliinide töötajad, kes on avaliku sektori ametiühingute (JHL) liikmed, mistap võib liikumine olla takistatud kogu nn Suur-Helsingis.

Tegemist on poliitilise streigiga, millega protesteeritakse samal päeval kehtima hakkava palju kritiseeritud töötute aktiviseerimise programmi vastu.

Soome tööstusettevõtete liidu peajuristi Markus Äimälä sõnul on streik vastutustundetu. Ta viitab Turu ülikooli tööõigusprofessor Seppo Koskineni hiljuti avaldatud uurimusele, kus tuleb välja, et sarnastest riikides on poliitilised streigid ainsana täielikult lubatud Soomes.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles