«Pealtnägija»: tselluloositehase ja RMK leping võib olla huvide konfliktis (8)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Est-Fori eestvedajad mullu detsembris oma projekti Tartus tutvustamas
Est-Fori eestvedajad mullu detsembris oma projekti Tartus tutvustamas Foto: Margus Ansu

«Pealtnägija» valduses olevad dokumendid näitavad, et Riigimetsa Majandamise Keskus (RMK) ja tehase arendaja Est-For Invest tegid eelkokkuleppe, mis garanteerib vabrikule poole kogu RMK paberipuidust 15 aasta jooksul. 

Kriitikud näevad selles huvide konflikti või isegi keelatud riigiabi, märgib ERRi uudisteportaal. Projekti vastaste sõnul on tegu enneolematu, kümneid miljoneid väärt kingituse ja keelatud abiga, mis näeb välja seda halvem, et uue tehase võtmeisik Mati Polli oli hiljuti RMK nõukogu liige. 

Est-For Invest juhatuse liige Aadu Polli aga märkis, et selle lepingu raames on ainult üks erand ja see on lepingu pikkus. «Kui oleks ka keegi teine teinud mingisugust taolist ettepanekut, oleks läinud ka kellegi teise jaoks nii,» sõnas ka RMK juhatuse esimees Aigar Kallas.

Loe lähemalt ERRi uudisteportaalist.

Tselluloosi tehase rajaja Margus Kohava annab täna kell 14 koos RMK juhatuse esimehe Aigar Kallasega ka pressikonverentsi, kus annavad ülevaate läbirääkimistest seoses planeeritava kavatsuste protokolliga.

Est-For Invest ja Riigimetsa Majandamise Keskus (RMK) peavad läbirääkimisi ühise kavatsuste protokolli sõlmimise osas. Kavatsuste protokolli eesmärk on sõnastada ühishuvid, mis oleks võimaliku pikaaegse tarnelepingu sõlmimise aluseks.

Tarnelepingu kohaselt saaks RMK alates 2022. aasta suvest 15-aastase perioodi jooksul tarnida puidurafineerimistehasele iga-aastaselt ca 500 000 kuupmeetrit kase-, kuuse- ja männipaberipuitu.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles