Saksamaa andis esimesena loa Nord Stream 2 gaasitoru ehituseks oma territoriaalvetesse (2)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimese Nord Stream gaasijuhtme kompressorijaam Portovajas.
Esimese Nord Stream gaasijuhtme kompressorijaam Portovajas. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees
  • Stralsundi Kaevandusamet andis Nord Stream 2 torujuhtmele loa.
  • Ettevõtte jaoks on see oluline samm Nord Stream 2 lubade taotlemise protsessis.

Nord Stream 2 AG sai täna kavandatava torujuhtme ehitamise ja käitamise loa Saksamaa territoriaalvetes ja maismaal Lubmini piirkonnas Greifswaldi lähistel. 

Stralsundi Kaevandusamet väljastas ametliku heakskiidu torujuhtme 55 kilomeetri pikkusele osale vastavuses Energiatööstuse Aktiga (EnWG). «Väljastatud luba on põhjaliku planeerimise ja konsultatsioonide protsessi tulemus,» märkis Nord Stream 2 AG lubade taotlemise juht Saksamaal Jens Lange.

Ühtlasi  kinnitas ta, et Nord Stream 2 on teadlik oma vastutusest tundliku looduskeskkonna ees ning on seda planeerimise faasis arvesse võtnud. «Lisaks keskkonnale on pööratud tähelepanu ka teiste osapoolte, nagu laevandus- ja turismitööstus, huvide kaitsele,» lausus Lange.

2017. aasta novembri esimestel päevadel sai Nord Stream 2 Stralsundi Kaevandusametist loa viia läbi kaevandustöid Saksamaa mandriosas (mis vastab Saksamaa majandusvööndile). See on eeltingimus, et Föderaalne Mere ja Hüdrograafia Amet annaks loa Saksamaa majandusvööndis töötamiseks, mis peaks väljastatama 2018. aasta esimeses kvartalis.

Riiklikud lubade taotlemise protseduurid ülejäänud neljas riigis, mis jäävad torujuhtme trassile – Venemaal, Soomes, Rootsis ja Taanis – edenevad ettevõtte enda kinnitusel plaanipäraselt. Eeldatavasti väljastatakse load nii, et ehitusega saab alustada 2018. aastal - nagu ka algselt planeeriti. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles