Esimene hange Rail Balticu raudteeliini projekteerimiseks Lätis läks välja

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raudtee ehitus
Raudtee ehitus Foto: Elmo Riig / Sakala

Möödunud reedel kuulutati välja esimene Läti Rail Baltica raudteeliini üksikasjaliku tehnilise projekteerimise hange lõikudele Upeslejas – Riia raudteejaam, Tornkalns–Imanta, Riia lennujaam – Misa jõgi. Kokku katab see umbes 57-kilomeetrise osa Balti riikidesse kavandatavast raudteeliinist.

Kolme Balti riigi ühisettevõte RB RAIL AS kuulutas 26. jaanuaril Läti transpordiministeeriumi nimel välja piiratud konkursi «Rail Baltica Riiat läbiva raudteelõigu projekteerimine ning ehitusaegse autorijärelevalve teostamine». Hanke pakkumuste esitamise tähtaeg on 28. veebruar 2018.

«Läti Rail Baltica raudteeliini esimese 57 km üksikasjaliku tehnilise projekteerimise hankega oleme Rail Baltica detailse tehnilise projekteerimise ettevalmistusprotsessi käivitanud kõigis kolmes Balti riigis. Siiski on need kolm konkurssi vaid mõned paljudest eesolevatest raudteeliinide projekteerimishangetest, mis Eestis, Lätis ja Leedus enne 2022. aastat ellu viiakse,» ütles RB RAIL ASi vaneminsener Jean-Marc Bedmar.

Konkurss koosneb kahest järgmisest etapist: 1) kandidaatide valimine, kes kutsutakse esitama ettepanekut konkursi teise etappi, ja 2) ettepanekut esitama kutsutud kandidaatide ettepanekute hindamine ning lepingu sõlmimise õiguse andmine. Üksikasjalik teave hangitavate teenuste ulatuse kohta antakse konkursi esimesse etappi kvalifitseerunud kandidaatidele.

Selle hanke eesmärk on Riiat läbiva raudteelõigu projekteerimine ning ehitusaegse autorijärelevalve teostamine. Taotlused tuleb esitada elektrooniliselt, kasutades e-pakkumiste süsteemi pakutavaid vahendeid.

Nagu detsembri lõpus juba teatati, on välja kuulutatud esimesed üksikasjaliku tehnilise projekteerimise hanked Eestis (Pärnu–Rapla lõigul) ja Leedus (Kaunas–Ramygala lõigul). Mõlema hanke pakkumuste esitamise tähtaega on pikendatud 21. veebruarini 2018.

RB Rail AS on rahvusvaheline Eesti, Läti ja Leedu ühisettevõte, mis on loodud selleks, et ellu viia Rail Baltica – esimene omataoline Baltimaade-ülene taristuprojekt. RB RAIL AS on Rail Baltica projekti keskne koordinaator.

Ettevõtte tegevusvaldkonnad on raudteeliini projekteerimine, ehitamine ja turustamine. Projekt näeb ette taristu ehitamise kiirraudteeliinile, mis viib Tallinnast Leedu-Poola piirini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles