Erakordne aeg: kõik suured majandused on tõusuteel (2)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusvahelise valuutafondi juht Christine Lagarde ja Suurbritannia keskpanga juht Mark Carney Davosi majandusfoorumil.
Rahvusvahelise valuutafondi juht Christine Lagarde ja Suurbritannia keskpanga juht Mark Carney Davosi majandusfoorumil. Foto: DENIS BALIBOUSE/REUTERS/Scanpix

Aasta pärast aastakümnete sügavaimat finants- ja majanduskriisi on globaalne majandus jälle rööbastel. Kõikide suuremate riikide majandused kasvavad sünkroonis, luues uusi töökohti ja kasvatades leibkondade vara.

Maailma aktsiabörsidel on kõigi aegade parim aasta algus. USA börsiindeks S&P 500 on aasta algusest kerkinud 6,7 protsenti, Hongkongi börsi indeks Hangseng üheksa protsenti, Šanghai börs 5,6, Frankfurdi börsi Dax indeks 2,7 protsenti. Tallinna börsiindeks OMXT on aasta algusest kosunud 3,5 protsenti.

Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) juht Christine Lagarde kuulutas reedel Davosi majandusfoorumil, et maailma majandus on mõnusas punktis, kus kõikidel suurematel majandustel läheb hästi, ehkki riskid on endiselt üleval.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles