Amway asepresident: ma ei püüaks midagi oma sõpradele müüa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Meissner
Michael Meissner Foto: Mihkel Maripuu

Võrkturustusega tegeleva Amwway Euroopa asepresidendi Michael Messineri kinnitusel on müügitöö väga keeruline ning kindlasti ei ole kõik inimesed selle jaoks loodud.

Miks on otsemüügil teinekord halb maine?

Peamiselt seisavad inimesed silmitsi sellega, et toodete müümine on palju keerulisem, kui esmapilgul paistab.

Kedagi ei saa edukaks sundida ning kõik ei ole selle jaoks sündinud. See on nagu lapse koolitamine, teda võib aidata ja toetada, aga lõpuks sõltub kõik tema enda pingutusest. Meie koolituste ja kokkusaamiste eesmärk on, et aitaksime üksteisel edukad olla. See, mida keegi eduks peab, sõltub aga inimesest endast.

Toodete müük peaks olema lisasissetulek. On inimesi, kes saavad kogu raha ainult müügitööst, kuid peamiselt on see ikkagi lisaraha. On ka inimesi, kes ei saa müügi eest üldse raha, vaid ostavad lihtsalt sõpradega koos Amway tooteid.

Miks tahavad inimesed otsemüügist kaupu osta?

Inimestel on liiga palju informatsiooni, nad ei tea, miks nad peaksid mingi kindla toote ostma. Näiteks erinevaid näokreeme on turul väga palju ning õige informatsiooni leidmine on keeruline. Inimesed, kes tahavad meie tooteid edasi müüa, saavad ka vastava koolituse, millised tooted millisele nahatüübile sobivad, kuidas värve sobitada, milliseid on parimad toidulisandid.

Lõppkokkuvõttes on parem küsida kellegi käest nõu. Kui tuttavad neile tooteid tutvustavad on inimesed kindlamad, et on teinud õige valiku. Eriti viimastel aastatel usaldavad inimesed pigem oma sõpradelt või sugulastel saadud informatsiooni.

Enda puhul olen ma aga märganud, et olen muutunud ettevaatlikumaks sõprade suhtes, kes on otseturustusega liitunud. Ma ei ole kunagi kindel, kas nad tahavad mind näha või mulle midagi maha müüa.

Loodetavasti tahavad nad ikka kõigepealt Sinu endaga kokku saada, aga mis on selles siis nii halba, kui keegi tahab midagi müüa.

Ma saan sellest täiesti aru, isiklikes suhetes oleks see sama ka minu puhul, ma ei püüaks midagi oma lähedastele müüa, aga kui keegi tahaks meie toodetega tutvuda, siis teeksin neile hea meelega presentatsiooni.

Müügitööd ei nähta paljudes kultuurides just positiivses valguses. Olen seda märganud loenguid pidades, palju noored ei taha hakata müügiinimesteks, sest müümine on midagi räpast, just Euroopa kultuuriruumis on müümisel must märk küljes. Tegelikult peame me aga iga päev oma ideid ja oskusi müüma.


Kui kaua Teie olete Amways töötanud ja kas olete edu saavutanud tänu müügitööle.

Mul on pooleli teine aasta. Eelmisest aastast sain Amway asepresidendiks Euroopas ning kuna olen palgatööline, siis toodete müügiga ma tegeleda ei tohi.

Amways on umbes 50 000 palgatöötajat, need on inimesed kes teevad uurimis- ja arendustööd, raamatupidamist, tegutsevad tootmises või põllumajanduses. Lisaks sellele on meil umbes 3 miljonit müügimeest, kes meie tööteid müüvad.


Kas on olnud inimesi, kes on töötanud nii ühel kui teisel poolele?

Palgatöötajatel ei ole lubatud tooteid edasi müüa, olen kohanud ühte palgatöötajat, kes ütles, et ta on ülikooli ajal Amway tooteid müünud. Selliseid inimesi on, aga neid ei ole väga palju.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles