EMT kattis 3,5G võrguga kogu Eesti

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EMT tehnoloogiadirektor Tõnu Grünberg.
EMT tehnoloogiadirektor Tõnu Grünberg. Foto: Toomas Huik.

EMT teatas, et kattis esimese mobiilsideoperaatorina 3,5G võrguga kogu Eesti, tuues kõikjale mobiilse interneti ning kõikide 3,5G teenuste kasutamise võimaluse.


«EMT on pidanud võrkude kiiret väljaehitamist oluliseks juba ettevõtte algusest peale,» ütles EMT tehnoloogiadirektor Tõnu Grünberg.

«Mobiilsideteenuse esmane eeldus on, et see oleks kliendile kättesaadav, mistõttu ongi EMT alati pingutanud, et uusimad tehnoloogiad jõuaksid klientideni võimalikult kiiresti.

Praegu, kui oleme esimese mobiilsideoperaatorina katnud kogu Eesti 3,5G võrguga ning kiire internet on inimestele kõikjal reaalselt kättesaadav, alustame 4G võrgu laiendamist maakonnakeskustesse.

Ja loomulikult jätkuvad võrgu tihendamised kõikides kasutatavates võrkudes,» lisas Grünberg.

Maakondadesse 3,5G levialade rajamisel kasutab EMT 900Mhz sagedusi (UMTS900 tehnoloogiat), tiheda asustusega linnades 2100Mhz sagedusi.

EMT 3,5G võrgus on võimalik kasutada vastava mobiiltelefoni või modemi olemasolul kuni  21,6 Mbit/s allalaadimiskiirust ja kuni 5,76 Mbit/s ülelaadimiskiirust pakkuvat mobiilset internetti.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles