Vanemahüvitis soodustab palgalõhet (8)

Kristi Malmberg
, majandustoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanemahüvitis annab emadele võimaluse pikalt koju jääda, mis mõjub samas negatiivselt kvalifikatsioonile.
Vanemahüvitis annab emadele võimaluse pikalt koju jääda, mis mõjub samas negatiivselt kvalifikatsioonile. Foto: PantherMedia/Scanpix

Eestis kindlalt püsiva meeste ja naiste palgalõhe üks põhjus peitub erakordselt heldes vanemahüvitise süsteemis, selgub asjatundjatega rääkides. 

Eestis kindlalt püsiva meeste ja naiste palgalõhe üks põhjus peitub erakordselt heldes vanemahüvitise süsteemis, selgub asjatundjatega rääkides. Kuigi viimastel aastatel on palgalõhe väikeste sammude haaval vähenenud, said mehed viimastel andmetel keskmiselt veel 20,9 protsenti rohkem palka. 

Küsimusele, kuidas oleks võimalik Eestis, kus on Euroopa üks suuremaid palgalõhesid, hakata maksma sama töö eest võrdset palka naistele ja meestele, lihtsat vastust muidugi pole. Samale probleemile otsivad lahendust ka mitmed teised riigid. Oluline roll palgalõhe püsimisel on aga ka vanemahüvitisel, mis jätab naised pikaks ajaks koju.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles