Palgatüliga silmitsi seisev HKScan uurib oma mainet (6)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vasakult: HKScan Estonia juht Anne Mere ja Soome kontserni juht Jari Latvanen
Vasakult: HKScan Estonia juht Anne Mere ja Soome kontserni juht Jari Latvanen Foto: Sander Ilvest

Viimase aasta jooksul suurema meedia tähelepanu alla sattunud HKScan Estonia teeb parasjagu maineuuringut, mis nende endi kinnitusel ei ole seotud ei möödunudsuvise Talleggi tibuskandaali ega tänaseni kestva Rakvere lihatööstuse palgatüliga.

Postimehe toimetusse jõudis möödunud nädala reedel info, et HKScan Estonia on asunud uurima, kuidas eestlased nende mainet hindavad ja mismoodi võrdlevad ettevõtet teiste suuremate lihatööstustega Eestis. «See oli veebipõhine,» kirjeldas möödunud neljapäeval küsitlusele vastanud, kuid anonüümseks jääda sooviv Postimehe lugeja. 

Tema sõnul keskendus suurem osa küsimusi sellele, et vastajatel paluti HKScani võrrelda Atria lihatööstuse ja Maag Grupiga, kellele kuulub Rannarootsi Lihatööstus. «Kuidas on maine, kuidas on soov [tooteid] osta, millised märksõnad neid kolme nime kuuldes pähe tulevad,» kirjeldas ta.

Ka uuriti uuringus osalejalt, millised loetletud väidetest peavad HKScani puhul paika. «A la hoolib oma töötajatest, on uuendusmeelne, on keskkonnasõbralik jne,» loetles küsitlusele vastanu. Ühtlasi uuris lihatööstus, kas vastaja soovitab Rakvere lihatööstuse või Talleggi tooteid sõpradele. Uuringu korraldaja oli Norstat.

Lugeja pakkus, et ju on ettevõttel vesi ahjus, kuna viimasel poolaastal on HKScani Eesti tootmisüksused korduvalt negatiivsete uudistega silma paistnud. HKScan Estonia kinnitusel ei ole aga uuringul midagi pistmist ei mullu augustis avalikuks tulnud Talleggi tibuskandaaliga ega oktoobris alanud ja siiani kestva palgavaidlusega Rakvere lihatööstuses.

«Tegemist on brändiuuringuga, mis on tellitud HKScan kontserni poolt olulisematel koduturgudel Soomes, Eestis ja Rootsis. Antud uuring on tavapärane maineuuring, mis ei ole seotud HKScani kriiside ja nende võimalike mõjudega,» kinnitas HKScan Estonia juht Anne Mere.

HKScan Estonias on kokku ligi 1130 töötajat. Neist 785 töötab Rakvere lihatööstuses ja 240 inimest Tabasalu lihatööstuses. Ülejäänud töötavad Talleggi linnukasvatuses.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles