Rosimannuste kirjavahetuse kohtule väljaandmine lahtine (4)

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu liige Keit Pentus-Rosimannus ja Rain Rosimannus.
Riigikogu liige Keit Pentus-Rosimannus ja Rain Rosimannus. Foto: Erlend Štaub

Riigikogu kantselei keeldus ütlemast, kas riigiasutus täidab jõustunud kohtumäärust, millega nõutakse välja reformierakondlaste Keit Pentus-Rosimannuse ja Rain Rosimannuse kirjavahetust Autorollo pankrotiasjaga seoses.

Hiljuti jättis maakohus Autorollo pankrotimenetluses suures osas rahuldamata riigikogu kantselei vastuväite juba 2016. a juulis tehtud kohtumäärusele, millega kohustati riigikogu kantseleid kohtule väljastama Keit Pentus-Rosimannuse e-kirjavahetuse perioodist 2008. a algusest kuni 2011. a märtsini. Keit Pentus-Rosimannuse vastuväite jättis kohus täielikult rahuldamata, vahendab Äripäev.

Muuhulgas ei vastanud riigikogu kantselei küsimustele, kas kohtumääruse alusel väljanõutav kirjavahetus (ka kustutatud) on riigikogu kantselei poolt säilitatud ja kui mitte, siis miks. Kuigi riigikogu pressiteenistus soovitas kantselei vastusega tutvumiseks pöörduda kohtu poole, siis hiljem öeldi, et vastust ei ole veel kohtule saadetud.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles