Kaupmeeste käsi käis detsembris hästi

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kauplus
Kauplus Foto: Elmo Riig / Sakala

Jaekaubandusettevõtete müügitulu suurenes 2017. aasta detsembris 2016. aasta detsembriga võrreldes püsivhindades 1 protsendi, teatab Statistikaamet.

2017. aasta detsembris oli jaekaubandusettevõtete müügitulu 654,5 miljonit eurot.

Tööstuskaupade kaupluste müügitulu suurenes 2016. aasta detsembriga võrreldes 7 protsenti. Müügitulu suurenes enamikul tegevusaladel, vaid muudes spetsialiseerimata kauplustes, kus on ülekaalus tööstuskaubad (nn kaubamajad), oli müügitulu väiksem kui varasema aasta detsembris.

Enim suurenes müügitulu posti või interneti teel kaupu müüvates kauplustes, kus müük kasvas aastaga 26 protsenti. Keskmisest enam suurenes müügitulu ka majatarvete, kodumasinate, rauakaupade ja ehitusmaterjalide kauplustes (kasv 13 protsenti) ning kasutatud kaupade kauplustes ja väljaspool kauplusi (kioskites, turgudel, otsemüük) (kasv 9 protsenti).

Toidukaupade kaupluste müügitulu vähenes 2016. aasta detsembriga võrreldes 3 protsenti. Nende kaupluste müügitulu vähenemisele avaldas mõju toidukaupade jätkuv hinnatõus.

Mootorikütuse jaemüügiga tegelevate ettevõtete müügitulu jäi 2016. aasta detsembriga võrreldes samale tasemele.

Võrreldes 2017. aasta novembriga suurenes detsembris jaekaubandusettevõtete müügitulu 18 protsenti. See on tavapärane tõus detsembris, mil toimuvad jõulude ja aastavahetuse suurmüügid.

Esialgsetel andmetel oli jaekaubandusettevõtete müügitulu 2017. aastal 6,7 miljardit eurot, müügitulu suurenes 2016. aastaga võrreldes 1,5 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles